De adem van de draak: beschrijving

Als zesjarige werkt Bodai als steenhouwer in een steengroeve waar hij continu geslagen en gekleineerd wordt. Hij besluit dat zijn leven niet bedoeld is om gekleineerd en geslagen te worden en loopt weg. Als hij ontgoocheld langs de kant van de weg zit, krijgt een oude monnik medelijden met hem.Hij neemt hem op zijn rug mee naar zijn afgelegen tempel, daar groeit hij op tot zijn twaalfde jaar. De oude meester vraagt op het ‘koinobori-feest’ welk beroep hij in zijn leven wil gaan beoefenen. Hij heeft als vaderfiguur de oude meester en een logisch gevolg is dat hij ook monnik wil worden. Vanaf daar begint voor hem een zoektocht met als leidraad de Boddhisatva gelofte:

Hoe ontelbaar de levende wezens ook zijn, ik beloof ze allemaal te redden.
Hoe enorm mijn fantasie daar over ook is, ik beloof te leren de werkelijkheid onderogen te zien.
Hoe lang ik daar ook voor zal moeten leren, ik beloof het onder de knie te krijgen.
Hoe lang ik ook met dit alles bezig zal zijn, ik beloof het helemaal af te maken.

Het boek neemt je mee in de belevingswereld van iemand die gedreven wordt door roeping. Hij moet talloze beslissingen nemen waarbij hij volledig in het duister tast. In het klooster waar hij de monniksopleiding doet, krijgt hij inzichten die het er voor hem niet makkelijker op maken.

Hij wordt heen en weer geslingerd tussen twijfel en gedrevenheid. Uiteindelijk verlaat hij het klooster en komt bij een groep kluizenaars terecht die zonder meester zelf een spirituele zoektocht ondernemen. Kortom, het boek geeft een kijkje in de binnenwereld van iemand die een antwoord zoekt op de meest essentiële levensvragen.

U kunt het boek bestellen door €17,50 over te maken naar NL03 TRIO 0212 4914 82 en te mailen naar: zeshin.vanderplas@gmail.com naar welk adres het boek verzonden dient te worden.

 

Nieuws

sesshin

Deze week (van 2-9 maart) vindt een sesshin plaats in het zencentrum, een 7-daagse stilte retraite. Geinteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in de avond mee te komen zitten.