Geweldloos ...

Boeddhisme staat voor geweldloosheid en een vreedzame samenleving.

home

Welkom

 

Welkom op de website van zencentrum Bemmel. Het zencentrum is in 1993 opgericht door Zeshin van der Plas en heeft in april haar deuren geopend op een nieuwe locatie in Bemmel.Het zencentrum biedt ruimte voor het onder begeleiding beoefenen van zenmeditatie in de ruimste zin van het woord en organiseert allerlei activiteiten zoals meditatieavonden en -dagen. Tevens worden er meerdaagse retraites (sesshins) gehouden en lezingen gegeven.

Het zencentrum houdt geregeld open dagen en beginnerstrainingen voor wie kennis wil maken met zenmeditatie en het zenboeddhisme. Zie de agenda voor meer informatie.

Elke woensdagavond om 20.00 uur is er meditatie voor gevorderden. Aanmelding hiervoor is niet vereist. Deelnemers dienen wel enige ervaring te hebben met zenmeditatie.

Van 11-13 december wordt er een zenweekend gehouden. Deze start op vrijdagavond om 19.00 uur en eindigt op zondag om 17.00 uur. Voor deelname is enige ervaring met zenmeditatie vereist. Aanmelden kan via email (info@zencentrum.nl).

Voor vragen of nadere informatie kunt u ons mailen op info@zencentrum.nl.

Gassho

Marieke van Ommeren
Voorzitter